In 1993 starten koen en Hans Heyrick,samen met vader

Persoonlijke service

 

Parketlounge is een familiebedrijf dat reeds 25 jaar ervaring heeft in de productie, verkoop en installatie van parket vloeren. We onderscheiden ons van de concurrentie door een persoonlijke aanpak. Elk project begint met een grondig gesprek en een bezoek waar we de nodige afmetingen nemen en het vocht op de ondervloer meten. Daarna stellen we een complete offerte op op uw maat. Geen verassingen!

Alles wordt geplaatst door een gespecialiseerd team van ervaren plaatsers. We doen alles dus zelf, zo heeft u slechts één aanspreekpunt en weet u altijd waar u terecht kan bij vragen.

Onderhoud

 

Met onderhoud bedoelen we niet alleen de vloer normaal reinigen, maar ook regelmatig met speciale producten zoals boenwas, polish, olie of zeep, gebruiken voor het herstel van de oorspronkelijke bescherming. Over het algemeen moet u de vloer regelmatig vegen, stofzuigen en incidenteel vochtig afnemen met een goed uitgewrongen dweil. Nooit teveel water gebruiken.

 

Wacht niet te lang met het reinigen van een geoliede vloer. Voor geoliede parketten bestaan speciale onderhoudsschema’s en producten op voorschrift van de fabrikant, o.m. producten op basis van zeep en oliën van plantaardige oorsprong. De zeep wordt met warm water gemengd. Daarna wordt de vloer gedweild. Een korte indringingstijd geeft betere resultaten. Het is af te raden met zuiver water te dweilen, anders wordt de vloer oppervlakkig ontvet.

 

Hygrometer

 

Hout is een natuurproduct, gevoelig voor werking als gevolg van de weersomstandigheden. Bij vochtig weer gaat uw vloer uitzetten, bij droog weer gaat hij krimpen.

 

Het is noodzakelijk om de natuurlijke werking van uw parket of plankenvloer tot een minimum te beperken. Dit kan u doen d.m.v. een geijkte hygrometer. De relatieve luchtvochtigheid in de ruimte waar uw parket ligt mag nooit onder de 60 % komen. Indien dit wel het geval zou zijn, dan dient u de lucht in deze ruimte te bevochtigen met een luchtbevochtiger. Dit tot wanneer de relatieve luchtvochtigheid opnieuw boven de 60 % uitkomt.

Vloerverwarming houten vloer

 

Het is zeer goed mogelijk om vloerverwarming onder een houten vloer te plaatsen. Er zijn wel een aantal regels die je goed in acht moet nemen. De bedrijfstemperatuur in het warmwatercircuit mag niet hoger liggen dan +55 °C. De onderlinge afstand tussen de verwarmingsbuizen bedraagt idealiter 150 mm met als maximumgrens 300 mm. Uiteraard is de hart-op-hart-afstand tussen de buizen afhankelijk van de gekozen bedrijfstemperatuur in het circuit en de dikte van de chape waarin de buizen worden gelegd. Het buizennet mag zowel in de isolatie als in de dekvloer komen.

 

Je mag ook niet uit het oog verliezen dat een houten vloer zal krimpen en zwellen bij vloerverwarming, ook al doe je er alles aan om dat te beperken. Hoewel een parketvloer gecombineerd met vloerverwarming weinig werkt, kunnen zeer fijne krimpscheurtjes optreden en de naden een weinig opentrekken tijdens het gebruik van de verwarming. Dat is onvermijdelijk, maar het veroorzaakt geen hinder. Voordat het parket op de dekvloer komt, moet de verwarming proefdraaien, zelfs in de zomer.

 

Het opstarten van de vloerverwarming kan pas na 21 dagen uithardtijd van de gestorte dekvloer en moet volgens de voorschriften van de leverancier van de vloerverwarming gebeuren. De warmwatertemperatuur mag dagelijks maximaal 5°C opgevoerd worden en de 35 °C niet overschrijden. Pas 28 dagen na het storten van de chape kan men de verwarming uitschakelen en aanvangen met het leggen van parket. Het vochtgehalte van de cementgebonden dekvloer bedraagt op dat moment maximum 2 %. In de winter gaat de verwarming niet uit maar stelt men trapsgewijs de watertemperatuur terug, tot de dekvloer een uiteindelijke oppervlaktetemperatuur bereikt van 15-18°C. Deze temperatuur moet je gedurende drie dagen na het afwerken van het oppervlak behouden. Pas daarna kan je de vloerverwarming opnieuw gebruiken.

 

Het wooncomfort bij een behaaglijke ruimtetemperatuur van + 18-21 °C vereist een relatieve luchtvochtigheid van 50-60 %, wat de houten vloer ook in optimale conditie houdt. Voor het instandhouden van de juiste luchtvochtigheid in een ruimte zijn diverse middelen voorhanden. Het beste hiervoor is de aanschaf van een kwalitatieve luchtbevochtiger.