Onderhoud

Met onderhoud bedoelen we niet alleen de vloer normaal reinigen, maar ook regelmatig met speciale producten zoals boenwas, polish, olie of zeep, gebruiken voor het herstel van de oorspronkelijke bescherming. Over het algemeen moet u de vloer regelmatig vegen, stofzuigen en incidenteel vochtig afnemen met een goed uitgewrongen dweil. Nooit teveel water gebruiken.

 

Wacht niet te lang met het reinigen van een geoliede vloer. Voor geoliede parketten bestaan speciale onderhoudsschema’s en producten op voorschrift van de fabrikant, o.m. producten op basis van zeep en oliën van plantaardige oorsprong. De zeep wordt met warm water gemengd. Daarna wordt de vloer gedweild. Een korte indringingstijd geeft betere resultaten. Het is af te raden met zuiver water te dweilen, anders wordt de vloer oppervlakkig ontvet.

Hout is een natuurproduct, gevoelig voor werking als gevolg van de weersomstandigheden. Bij vochtig weer gaat uw vloer uitzetten, bij droog weer gaat hij krimpen.

 

Het is noodzakelijk om de natuurlijke werking van uw parket of plankenvloer tot een minimum te beperken. Dit kan u doen d.m.v. een geijkte hygrometer. De relatieve luchtvochtigheid in de ruimte waar uw parket ligt mag nooit onder de 60 % komen. Indien dit wel het geval zou zijn, dan dient u de lucht in deze ruimte te bevochtigen met een luchtbevochtiger. Dit tot wanneer de relatieve luchtvochtigheid opnieuw boven de 60 % uitkomt.

Instagram - lijnfoto's (9).png