Renovatie van bestaand parket
Blaas uw oude parketvloer nieuw leven in
Beschik je reeds over een parketvloer maar is die zijn uitstraling door de jaren heen wat verloren of is er wat schade aan te zien? Dan kan een renovatie van een bestaande parketvloer een doeltreffende oplossing zijn.
Bij Parketlounge is dit zeker mogelijk. We bespreken graag vrijblijvend jouw renovatieproject en zorgen voor een resultaat waar je nog vele jaren van zal kunnen genieten. Contacteer ons vrijblijvend.
Wij renoveren alle parketvloeren
Professionele parketteurs met topmateriaal
Het maakt niet uit of de originele vloer ooit door Parketlounge werd geplaatst of niet. Wij nemen alle parketrenovaties aan. Neem gerust contact op en we komen ter plaatse de situatie bekijken.
Tijdens de afspraak brengen we de werkzaamheden in kaart en wegen we kosten-baten met elkaar af. In de praktijk zien we dat een renovatie vaak rendabel uitkomt tegenover het plaatsen van een nieuwe vloer. Al is dat natuurlijk ook steeds mogelijk.
Ontdek een aantal renovatieprojecten
Wat zeggen de klanten?
Hoe verloopt een parketrenovatie?
1. Parketvloer inspecteren en voorbereiden
De eerste stap in het renovatieproces is een grondige inspectie van de parketvloer. Dit omvat het identificeren van beschadigde planken, krassen, deuken, en mogelijke structurele problemen. Ook wordt gecontroleerd op losse planken en wordt de vloer ontdaan van vuil en stof. Deze inspectie is cruciaal om een plan van aanpak te maken en ervoor te zorgen dat alle benodigde materialen en gereedschappen beschikbaar zijn.
2. Vloer opschuren
Schuren is een van de belangrijkste stappen in de renovatie van een parketvloer. Dit proces verwijdert de oude afwerklaag en egaliseert het oppervlak door krassen en oneffenheden weg te werken. Meestal begint men met een grove korrel en werkt men geleidelijk naar een fijnere korrel om een gladde afwerking te verkrijgen. Het is belangrijk om gelijkmatig te schuren om een consistente uitstraling te bereiken en schade aan de vloer te voorkomen.
3. Reparaties en planken vervangen
Na het schuren worden beschadigde planken gerepareerd of vervangen. Kleine scheuren en deuken kunnen worden gevuld met houtvuller, terwijl ernstig beschadigde planken moeten worden vervangen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat het nieuwe hout goed aansluit bij de bestaande vloer in termen van kleur en nerfpatroon.
4. Fijnschuren en reinigen
Na de reparaties wordt de vloer opnieuw fijn geschuurd om een perfecte gladheid te bereiken. Hierna volgt een grondige reiniging om al het stof en vuil te verwijderen, vaak met behulp van een stofzuiger en een vochtige doek. Dit zorgt voor een schoon oppervlak waarop de afwerkingslagen goed kunnen hechten.
5. Afwerking met olie, lak of was
De afwerking is de laatste stap en bepaalt de uiteindelijke uitstraling en duurzaamheid van de vloer. Er zijn verschillende soorten afwerkingen beschikbaar, zoals olie, lak en was. Olie dringt diep door in het hout en geeft een natuurlijke uitstraling, terwijl lak een beschermende laag aanbrengt die bestand is tegen slijtage. Was biedt een zachte glans en kan eenvoudig worden bijgewerkt, maar vereist regelmatige onderhoud.