Beste parket voor een slaapkamer? Wat zijn de mogelijkheden?

Geen vloer zo gezellig als parket. Het is de ideale vloerbedekking voor een slaapkamer. Parket is bovendien stijlvol en tijdloos en past bij elk interieur. Maar wat is nu de beste parket voor een slaapkamer? En waarop moet je letten wanneer je parket uitkiest voor een slaapkamer?

Parket geeft de slaapkamer een romantische feel

Parket is de ideale vloer in een slaapkamer. Geen vloersoort zo warm en gezellig als parket. En bovendien kan je parket in elke interieurstijl verwerken. Of het nu gaat om een landelijke woning of een moderne villa, parket creëert in elke slaapkamer een romantische sfeer. Parket is verkrijgbaar in heel wat verschillende houtsoorten die elk hun eigen look en feel hebben.

parketvloer in slaapkamer

Waarop moet je letten bij parket voor een slaapkamer?

Kies je beter voor massief of meerlaags parket in de slaapkamer?

Massief parket is parket dat uit een en dezelfde soort hout bestaat. Puur eikenhout bijvoorbeeld, gezaagd uit dezelfde boom. Meerlaags parket ziet er eenmaal geïnstalleerd hetzelfde uit, maar enkel de bovenste laag van de plank bestaat uit pakweg eik. Daaronder zit een andere houtsoort, die de prijs drukt.

Het nadeel van massief parket is dat het uitzet en inkrimpt bij verschillende temperaturen en vochtigheidsgraden. In de slaapkamer is dat echter geen probleem. De temperatuur is er doorgaans behoorlijk constant en de ruimte wordt vaak verlucht. Massief parket is dus ideaal voor in de slaapkamer. Bovendien is massief parket robuust, stevig en goed bestand tegen mogelijke schade. Ook in een kinderkamer of speelkamer kan je dus gerust massief parket installeren.

Een bijkomend voordeel van massief parket is dat het heel wat decennia meegaat. Je kan massief parket meerdere keren laten opschuren. Zo ziet het er terug als nieuw uit en je kan vlekken weghalen.

Natuurlijk is ook meerlaags parket geschikt voor de slaapkamer. Meerlaags parket kan eveneens opgeschuurd worden indien dat nodig zou zijn en het is minder prijzig dan parket. Aan jou de keuze!

Verlijmd of zwevend parket in de slaapkamer?

Parket kan op twee manieren gelegd worden in de slaapkamer: verlijmd of zwevend.

  • Verlijmd parket wordt gelijmd aan de ondergrond. Het voordeel is dat het geluid dempt. Aangezien slaapkamers zich mogelijk op de eerste of tweede verdieping bevinden, is dat mooi meegenomen. Zo voorkom je krakende geluiden wanneer je ‘s nachts opstaat en de rest van het gezin ligt te slapen.
  • Zwevend parket brengt daarentegen vaak een hol geluid met zich mee. Dat kan een gezellig effect teweegbrengen in een woonkamer, maar in een slaapkamer is het minder ideaal.
parketvloer in de slaapkamer

Kan je parket combineren met vloerverwarming in de slaapkamer?

Vloerverwarming zit in de lift en wordt ook steeds vaker in slaapkamers geïnstalleerd. We krijgen vaak de vraag of je vloerverwarming kan combineren met parket. En dat is zeker mogelijk. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat parket uitzet en inkrimpt bij temperatuurverschillen. Daarom is het minder ideaal om massief parket te combineren met vloerverwarming. Door de warmte kan het hout dan namelijk gaan uitzetten. Eiken parket is ideaal, aangezien het weinig uitzet.

Bovendien is het ook beter om parket te verlijmen indien je vloerverwarming hebt. Lucht tussen de ondervloer en het parket creëert namelijk een isolatielaag, en dat heb je natuurlijk liever niet bij vloerverwarming. Verlijmd parket laat de gestookte warmte veel beter door.

Laat parket altijd installeren door een vakman

We geven je nog een tip: laat parket altijd installeren door een vakman met ervaring. Parket zet uit en krimpt in en daar moet je rekening mee houden bij het installeren van een parketvloer. Er moeten uitzetvoegen voorzien worden die de werking van het hout opvangen. Indien je zelf parket installeert en niet de nodige uitzetvoegen voorziet, zal de parketvloer bol komen te staan wanneer het zomer wordt. Een vakman met ervaring weet hoe dat vermeden kan worden.

Ontdek de beste parketvloer voor een slaapkamer bij Parketlounge

Parket in de slaapkamer geeft de ruimte een warm, romantisch gevoel. Niets gezelligers dan een karaktervolle houten vloer. Bij Parketlounge hebben we een ruim gamma parketsoorten die perfect in jouw slaapkamer passen, of je nu voor een donkere, lichte, massieve of meerlaagse parket wil gaan.

Contacteer ons voor vrijblijvend advies en kom zeker langs in onze showroom in Destelbergen. We tonen je met veel plezier wat de beste parket voor een slaapkamer is.

Stuur ons een bericht

Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor vragen of om een tijdstip te plannen.