Parket leggen en huisdieren: waarop letten bij een parketvloer wanneer je een hond of kat hebt?

Heb je huisdieren? Dan weet je ongetwijfeld dat ze haar verliezen en de vloer vuil maken. Waterbakjes, voedselbakjes, haar en misschien zelfs een ongelukje, het hoort allemaal bij het hebben van huisdieren. Gelukkig hoeft dat je niet tegen te houden om parket te leggen. Je kan parket namelijk makkelijk beschermen tegen huisdieren.

Een geolied parket voorkomt schade door huisdieren

Er is een heel eenvoudige manier om je parket tegen huisdieren te beschermen. Je kan je parket namelijk zonder al te veel moeite oliën. Een laagje olie op het parket beschermt je houten vloer op verschillende manieren tegen huisdieren.

De poten van je hond of kat zullen geen krassen kunnen achterlaten op geolied parket. Ook zonder een laagje olie hoef je je daar overigens niet al te veel zorgen over te maken. Parket is gemaakt van stevig hout dat niet bekrast kan worden door honden- of kattenpoten.

Let wel op, vernissen is niet hetzelfde als oliën. Op geverniste parket kunnen zich wel krasjes vormen en die kunnen zelfs extra goed zichtbaar zijn door dat laagje vernis. We raden je dan ook aan om altijd voor geolied parket te kiezen.

Daarnaast hebben water, voedsel en urine of uitwerpselen ook minder kans om door te dringen tot in het parket zelf. De olie wordt namelijk geabsorbeerd door het hout en vormt als het ware een beschermlaag binnenin het hout tegen vet en vocht.

parket of laminaat

Ongelukjes van huisdieren moet je vooral snel opkuisen

Gebeurt er toch een ongelukje, dan is het vooral de boodschap om snel te handelen om je parketvloer te onderhouden. Gebruik een speciale oliehoudende zeep voor geolied parket en er zouden zich geen vlekken mogen vormen. De olielaag in het parket geeft je wat extra tijd om te handelen.

Voor de rest hoef je je geen zorgen te maken over huisdieren en parket

Eenmaal je de nodige voorzorgen hebt genomen door het parket te oliën, hoef je je eigenlijk nog maar weinig zorgen te maken. Honden en katten zullen altijd haar verliezen, maar dat kan je makkelijk weghalen van het parket. Een stofzuiger of een gewone veegborstel zijn meer dan voldoende. Net zoals op een gewone vloer dus.

Gebruik je de stofzuiger op parket, dan moet je natuurlijk wel een beschermstukje gebruiken.
Om vlekken door water of voedsel te vermijden, raden we je daarnaast aan om het eten voor je huisdieren op een stukje tegelvloer te zetten. Is dat niet mogelijk of is je hele woning bekleed met parket, bescherm dat stukje parket dan met een placemat. Het bespaart je werk en vlekken op het parket.

Parket kan je op termijn ook laten opschuren

Zijn er na verloop van tijd vlekken op het parket verschenen door je huisdieren (of door het morsen van eten of drinken)? Dan kan je het parket ook altijd eenvoudigweg laten renoveren. Het bovenste laagje van het parket wordt dan opgeschuurd. Vlekken verdwijnen en er kan een nieuwe beschermlaag worden aangebracht op je parketvloer.

Renoveren parket

Wil je een parketvloer laten leggen? Parketlounge staat paraat

Heb je huisdieren? Dan is dat dus geen een probleem voor je parketvloer. Door je parketvloer te oliën, kan je het goed beschermen tegen mogelijke schade door de huisdieren. Bovendien zijn haren makkelijk te verwijderen en indien er zich toch een vlek zou vormen, kan je beschadigde parket terug opschuren.

Parketlounge helpt je graag met de plaatsing van een fonkelnieuwe parketvloer. We geven ook graag meer info over hoe je parket kan beschermen tegen huisdieren. Contacteer ons voor vrijblijvend advies en kom langs in onze showroom in Destelbergen.

Stuur ons een bericht

Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor vragen of om een tijdstip te plannen.