Wat kost een parketvloer gemiddeld?

Een parketvloer staat fantastisch in elk interieur. Maar hoeveel kost parket precies? De prijs van een parketvloer is afhankelijk van het soort parket, de houtsoort en ook de plaatsingskosten. Hieronder geven we je richtprijzen voor parket.

Wat bepaalt de prijs van parket?

Parket is een parapluterm voor heel wat verschillende soorten houten vloeren:

  • Enerzijds is er de massieve parket, gemaakt van planken die rechtstreeks uit hout gesneden worden.
  • Anderzijds is er het meerlaags parket, waarbij een dunne laag massief hout bovenop andere houtsoorten gelijmd wordt.

Elk soort parket heeft een eigen prijskaartje. Massief parket is in het algemeen duurder dan meerlaags parket. Maar binnen al die parketsoorten zijn er parketvloeren uit veel verschillende prijscategorieën.

De houtsoort is een belangrijke factor die de prijs bepaalt. Het is dan ook moeilijk om een gemiddelde prijs te plakken op een parketvloer. Hieronder geven we je enkele richtprijzen mee voor elk soort parket. Zo kan je je alvast een idee vormen bij de prijs van parketvloeren.

De prijs van massief parket

Kies je voor massief parket, dan leg je stevige houten planken die volledig uit natuurhout bestaan. In de meeste gevallen gaat het om eiken parket, maar er zijn ook massieve parketvloeren van kastanjehout, esdoornhout en nog veel meer houtsoorten. Massief parket heeft een robuust uiterlijk en een bijzonder lange levensduur. Massief parket kan namelijk opgeschuurd en gerenoveerd worden.

Kwaliteit vertaalt zich wel in de prijs. Massief parket is doorgaans de duurste parketsoort. Toch zijn ook hier grote prijsverschillen. De belangrijkste factoren die de prijs van massief parket bepalen zijn de houtsoort, de eventuele bewerking van de plankenvloer en ook de dikte van de planken. De dunste soort massief parket is ongeveer 7 mm dik, maar de dikste parketvloeren kunnen meer dan 20 mm dik zijn. Hoe dikker het massief parket, hoe meer je daarvoor neertelt. Prijzen voor massief parket starten vanaf 50 euro per m², maar kunnen oplopen tot meer dan het dubbele.

In onze showroom geven we je graag gedetailleerde prijzen voor alle massieve parketvloeren in ons assortiment. Contacteer ons gerust voor een afspraak.

De prijs van meerlaags parket

Bij meerlaags parket bestaat enkel de toplaag uit massief hout. Dat maakt meerlaags parket doorgaans goedkoper dan massief parket. Maar ook hier zijn grote prijsschommelingen. In het algemeen starten prijzen voor meerlaags parket vanaf 45 euro per m². Duurdere meerlaagse parketvloeren gaan vanaf 70 euro per m².

Daarnaast bestaat er ook nog fineerparket. Dat is een soort meerlaags parket, maar met een nog dunnere toplaag massief hout. Die dunne laag krijgt bovendien een speciale behandeling die het parket waterdicht maakt. Je kan fineerparket daardoor onderhouden als een gewone vloer. Fineerparket is iets goedkoper dan meerlaags parket. Prijzen starten doorgaans vanaf 40 euro per m².

Vloerverwarming bij parket

Plaatsingskosten van parket

Daarnaast moet je ook nog rekening houden met plaatsingskosten. De plaatsingskosten hangen af van de totale oppervlakte van de parketvloer en ook het soort parket. De installatie van massief parket neemt bijvoorbeeld meer tijd in beslag dan het plaatsen van meerlaags parket.

Het is eveneens belangrijk dat de parketvloer gelegd wordt bovenop een vloer die daarvoor geschikt is. Wanneer dat niet het geval is, zal eerst een geschikte ondervloer gelegd moeten worden.

Je kan besparen op plaatsingskosten door het parket zelf te installeren, al is dat niet aan te raden. Massieve parketvloeren kunnen namelijk krimpen en uitzetten. Daar moet rekening mee gehouden worden bij de plaatsing. Een vakman beschikt over alle nodige kennis en ervaring om parket op de juiste manier te plaatsen. Zo ben je zeker van een mooi eindresultaat en een parketvloer die heel lang zal meegaan.

Renoveren parket

Samengevat: prijzentabel van parket

Prijzen van parket hangen dus af van verschillende factoren. Hoe duur je parketvloer is, heb je dus grotendeels zelf in de hand. De precieze prijs voor elk soort parket kunnen we je enkel in onze showroom tonen, maar hieronder vind je een prijzentabel met wat globale richtprijzen voor parket.

Type parket Prijsindicatie
Massief parket 50 tot 120 euro per m²
Meerlaags parket 45 tot 70 euro per m²
Fineerparket 40 tot 65 euro per m²

Parketlounge heeft een uitgebreid assortiment parket

Bij Parketlounge kan je terecht voor verschillende soorten parket in verschillende prijscategorieën. Bij ons vind je parket van voornamelijk Franse eik. Ons assortiment omvat ook verweerde parketvloeren en moderne parketvloeren. Onze experts kunnen ook parket installeren en parket renoveren.

We tonen je met veel plezier onze parketvloeren en geven je meer informatie over de prijzen van parket in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor een afspraak om eens langs te komen.

Stuur ons een bericht

Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor vragen of om een tijdstip te plannen.