Donker parket leggen? Tips en inspiratie

Donker parket is ideaal voor wie een sfeervolle ruimte wil creëren. Donkere parketvloeren geven de ruimte een warm gevoel. Bij Parketlounge hebben we verschillende donkere parkets voor elk interieur.

Welke houtsoorten kies je voor donker parket?

Parket bestaat in heel wat soorten, kleuren en texturen. Tot de meest populaire parketsoorten behoren eik en teak, maar er zijn nog tientallen andere mogelijkheden.

Wil je een donkere parketvloer, dan kan je kiezen uit een hele reeks donkere varianten in onze collecties. Elk van onze parket collecties heeft een andere tint en structuur. In onze showroom in Destelbergen tonen we je met veel plezier hoe al die plankenvloeren eruitzien.

Donker parket Bruggjan Brugghus

Onze collecties

Wij bieden een aantal vaste collecties en stijlen aan die variëren van modern tot klassiek, antiek en verouderde of verweerde stijl. Ieder met hun eigen unieke patine.

Wat zijn de voordelen van een donker parket?

Met een donker parket kan je leuke effecten creëren in je woning of zaak. Een donkere parketvloer geeft een warm en gezellig gevoel en vormt een mooi contrast met lichte muren. Zo geef je een extra dimensie aan je interieur. Een donker parket kan in elke ruimte geïnstalleerd worden.

  • Vooral in slaapkamers en woonkamers, waar je een warme uitstraling wil, zijn donkere parketvloeren op hun plek.
  • Daarnaast kunnen ze ook een meerwaarde zijn in bijvoorbeeld horecazaken of sommige winkels en kantoren.
  • Een extra voordeel van donker parket is dat je minder snel vuil en vlekken ziet. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Wat zijn de nadelen van een donkere parketvloer?

Een donkere parketvloer komt het beste tot zijn recht in combinatie met lichte muren. Ben je van plan om je muren in een donkere kleur te behangen of te schilderen, dan kies je mogelijk beter voor een iets lichtere parket.

Hou er misschien wel rekening mee dat een donkere parketvloer minder ideaal is in combinatie met huisdieren. Vuil en vlekken zie je niet goed, maar haren van dieren des te meer. Net zoals dat bij een donkere tegelvloer het geval is. Iets om rekening mee te houden.

Parket wijnkelder Bruggjan Brugghus

Donker parket is voor de rest hetzelfde als lichter parket

Het enige verschil tussen donker en lichter parket, is de houtsoort. Voor de rest is donker parket precies hetzelfde als andere parketsoorten.

Je hebt dus eveneens de keuze uit massief of meerlaags parket. Massief parket bestaat enkel en alleen uit de houtsoort. Bij meerlaags parket bestaat enkel de bovenste laag van de plank uit die houtsoort. De rest van de parketvloer bestaat uit andere, goedkopere houtsoorten. Het voordeel van meerlaags parket is dat de prijs lager ligt en het hout minder uitzet of krimpt.

Kan je een bestaande parketvloer donker maken?

Heb je jaren geleden een parketvloer geïnstalleerd of een woning met parket gekocht, maar is de kleur van het parket naar jouw mening te licht? Dan kunnen we die parketvloer ook tijdens een parketrenovatie wat donkerder maken. Een nieuwe parketvloer installeren is dus niet altijd per se nodig.

Je kan het parket behandelen met speciale oliën die de kleur van het parket donkerder maken. Ook bepaalde beitsen hebben dat effect. De aard van het parket zal je natuurlijk niet kunnen veranderen.

Parketlounge biedt ook donker parket aan

Donker parket heeft zijn charmes. Een donkere houten vloer kan een ruimte extra gezellig maken. In ons assortiment vind je verschillende donkere parketsoorten die in elke ruimte geïnstalleerd kunnen worden. Wil je een bestaande parketvloer renoveren en eventueel donkerder maken? Ook daarvoor kan je bij ons terecht.

Contacteer ons voor vrijblijvend advies en kom zeker langs in onze showroom in Destelbergen. We hebben gegarandeerd een donkere parketvloer in ons gamma die je zal weten te bekoren.

Stuur ons een bericht

Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor vragen of om een tijdstip te plannen.