Hoe kan je parket leggen in een badkamer?

Parket doopt elke ruimte in een warme, karaktervolle sfeer. We merken dat bij klanten vaak het gevoel heerst dat parket niet in een badkamer gelegd kan worden. Maar niets is minder waar. Water en hout zijn inderdaad niet de beste vrienden, maar verschillende parketsoorten kan je toch perfect in de badkamer plaatsen. Kan je parket leggen in een badkamer? Ja! En we vertellen je hieronder waarom.

Ga voor eiken parket in de badkamer

Niet elke houtsoort krimpt bovendien even hard uit en sommige houtsoorten zijn beter bestand tegen vocht. Ook daar moet je rekening mee houden. We raden je aan om te kiezen voor meerlaags parket waarvan de bovenste houtsoort eik is. Ook andere stevige houtsoorten zoals teak kan je perfect gebruiken in de badkamer. Wijzelf specialiseren ons in Franse eik die ook voor natte ruimtes geschikt is.

Geolied parket in de badkamer

Je kan het parket in de badkamer extra waterbestendig maken door het parket te oliën. Op die manier maak je de bovenste houtlaag, het liefst eik, extra waterafstotend. Wanneer er dan spetters water op het parket terechtkomen, zullen die niet meteen in het hout dringen en schade veroorzaken.

Belangrijk: parket moet je af en toe opnieuw oliën. Zo blijft het parket lang waterbestendig en kan je vele decennia van het parket in de badkamer genieten.

Tips voor parket in de badkamer

Parket leggen in de badkamer? Zorg voor ventilatie

Een badkamer is en blijft nat. Na een warme douche of een stomend bad hangt er veel waterdamp in de lucht. Die damp condenseert op muren, plafonds en spiegels én het komt in contact met het parket. Dat vermijd je liever. De oplossing: een mechanisch ventilatiesysteem. De waterdamp in de lucht wordt dan continu vervangen door droge buitenlucht (zonder temperatuurverlies).

Met een ventilatiesysteem voorkom je bovendien schimmels. Ook dat is mooi meegenomen.

Parket moet goed geïnstalleerd worden

Het installeren van parket laat je beter aan een professional over. Bij Parketlounge hebben we bakken ervaring met het leggen van parket, ook in badkamers. Parket beweegt en leeft en daar moet je rekening mee houden. Om problemen bij temperatuurs- en vochtigheidsschommelingen te vermijden, voorzien we uitzetvoegen. Zijn die er niet, dan kan het parket bol komen te staan. Een professionele installatie is extra belangrijk voor wie parket wil leggen in de badkamer.

Meerlaags parket wordt doorgaans verlijmd. Daarbij worden waterbestendige producten gebruikt. Meerlaags parket verlijmen is ook de beste optie wanneer je vloerverwarming in de badkamer wil installeren. Zo kan de warmte uitstekend doorgegeven worden.

Plaatsing parketvloeren

Regelmatig onderhoud

Het is goed om te weten dat parket gerenoveerd kan worden. Merk je dat het parket na een lange tijd in de badkamer sporen van slijtage vertoont? Of is er toch waterschade opgetreden? Dan kunnen we bij Parketlounge de bovenste laag van het parket schuren. Dat geldt ook voor meerlaags parket. Op die manier ziet het parket er terug als nieuw uit. Geef het parket in de badkamer vervolgens nog een goede oliebeurt en het parket kan er weer voor lange tijd tegenaan.

Combineer het parket in de badkamer met andere materialen

Parket kan dus uitstekend in de badkamer, maar het is nu ook niet de bedoeling om een inloopdouche met parket te bekleden. In de praktijk zal je het parket in de badkamer dus combineren met bijvoorbeeld keramische tegels. We raden je ook aan om douchematjes te leggen zodat je niet met natte voeten op het parket hoeft te staan.

Renoveren parket

Parketlounge biedt ook parket voor in de badkamer

Parket in de badkamer is dus zeker mogelijk. Meer zelfs, je tilt je badkamer er naar een hoger niveau mee. Bij ons vind je verschillende parketsoorten die in je badkamer geïnstalleerd kunnen worden. We raden je aan om te kiezen voor geolied, meerlaags eiken parket. Zo beperk je de problemen die water en hout met zich meebrengen tot een minimum.

Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak in onze showroom in Destelbergen. We gidsen je er door de wereld van parket.

Stuur ons een bericht

Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor vragen of om een tijdstip te plannen.