Parketvloeren voor een landelijk interieur: hoe creëer je een warme en gezellige sfeer?

Geen betere vloer in een landelijk interieur dan een rasechte parket. Het is de uitstekende vloerbekleding voor wie dat warme, gezellige gevoel van een landelijk interieur over de hele lijn wil doortrekken. Parketvloeren geven de ruimte extra karakter. Hieronder vertellen we je hoe je die warme en gezellige sfeer met parketvloeren kan creëren.

Wat bedoelen we met een landelijk interieur?

Landelijke interieurs draaien rond warmte, gezelligheid en mogen ietwat druk aanvoelen. Hout is niet weg te denken en er worden textuurrijke stoffen gebruikt. Denk dan aan dikke gordijnen of lekker zachte kussenslopen. In een landelijk interieur staat het plattelandsleven centraal. Daarom zal je hier ook leder en oudere voorwerpen tegengekomen die een verhaal vertellen. Typisch zijn ook massief houten tafelbekledingen en stevige tafels en stoelen, ook van hout. Landelijke interieurs zijn op en top Vlaams en voelen aan als een echte thuis.

Welke parketvloeren kies je het beste voor een warme en gezellige sfeer?

Parketvloeren bestaan in alle kleuren, texturen en maten. De ene parketvloer past al beter bij een landelijk interieur dan de andere. De allerbeste keuze is, naar onze mening, een eiken parketvloer. Eik is bijzonder sterk en heeft een robuust uiterlijk. Dat is ideaal in landelijke interieurs. Bovendien komen er minder snel krassen op eiken vloeren. Die houtsoort staat er daarnaast om bekend nerven te hebben, wat charme uitstraalt. Eik is in heel wat tinten beschikbaar. Je vindt dus gegarandeerd een eiken parketvloer die bij jouw smaak en jouw interieur aansluit. Eiken vloeren kan je ook vernissen en oliën om de tint helemaal af te stemmen op je wensen.

We hebben drie leuke collecties eikenvloeren in ons gamma.

  • In de Antique-collectie vind je gebleekte of vergrijsde eiken vloeren die minder opvallen in het interieur.
  • Beter voor landelijke interieurs zijn de eiken vloeren uit de Driftwood-collectie. Daarin vind je verweerde, ruwe eiken vloeren in zowel lichte als donkerdere tinten.
  • Mag de eiken vloer er natuurlijker en nieuwer uitzien, dan kan je een kijkje nemen in de Barn Oak-collectie.

Onze collecties

Wij bieden een aantal vaste collecties en stijlen aan die variëren van modern tot klassiek, antiek en verouderde of verweerde stijl. Ieder met hun eigen unieke patine.

Massief parket of meerlaags parket in een landelijk interieur?

Daarnaast raden we je ook aan om voor een massief parket te kiezen. Dat is een parketvloer die uit één en dezelfde boom gesneden werd. Die parketvloeren zijn zwaar, robuust en kunnen diepe nerven en groeven hebben. Ze geven een ruimte bijzonder veel karakter. De tegenhanger van massief parket is meerlaags parket. Dat is een plankenvloer waarvan enkel de bovenste paar millimeters uit eik bestaan. Daaronder zijn twee planken gelijmd van houtmengsels. Meerlaags parket is minder zwaar en kost minder, maar mist de diepe nerven die massief parket typeren. Je kan massief parket wel niet combineren met vloerverwarming.

Ontdek de warme en gezellige parketvloeren voor landelijke interieurs bij Parketlounge

Bij Parketlounge hebben we een ruim gamma parketvloeren. Je vindt gegarandeerd de perfecte parketvloeren voor jouw landelijke woning. Of je nu een warme, robuuste parketvloer kiest of het liever wat subtieler houdt, we maken je graag wegwijs in ons assortiment parketvloeren voor landelijke interieurs. Contacteer ons voor vrijblijvend advies en kom langs in onze showroom in Destelbergen.

Stuur ons een bericht

Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor vragen of om een tijdstip te plannen.