Parketvloeren voor een minimalistisch interieur: welke stijlen en kleuren passen het best?

Minimalistische interieurstijlen zijn populairder dan ooit. Ze stralen rust en kalmte uit. Een minimalistisch interieur wordt gekenmerkt door neutrale kleuren, veel licht en er is ruimte voor creatieve meubels en ontwerpen. Parketvloeren zijn perfect te combineren met die minimalistische interieurs. Ze voegen warmte toe aan de ruimte en creëren een huiselijke sfeer. Hieronder vertellen we je welke parketvloeren in ons gamma het beste bij jouw minimalistisch interieur passen.

Wat verstaan we onder een minimalistisch interieur?

In minimalistische interieurs draait het allemaal om rust. Dit soort interieurs straalt kalmte uit. De muren zijn doorgaans niet bekleed en wit en verder is een overdaad aan meubels uit den boze. Meestal kom je in minimalistische interieurs weinig felle en opvallende kleuren tegen. Wit, grijs, bruin, beige en zwart vormen het sobere kleurenpalet. Lichtinval is ook cruciaal. In minimalistische interieurs zijn ramen de hoofdrolspelers.

Het ene minimalistische interieur is echter het andere niet. Je kan ook kleuraccenten toevoegen, subtiele pasteltinten bijvoorbeeld of net felle kleuren die de ruimte tot leven wekken. Dat levendige en dynamische effect wordt ook verkregen met meubels in abstracte vormen of van verrassende materialen. De ruimtes in minimalistische interieurs voelen eerder leeg aan, maar er werd wel goed nagedacht over de meubels die wel een plekje in de ruimtes verdienden.

Antique Collectie Parketlounge

Een parketvloer is de ideale keuze voor een minimalistisch interieur

Een minimalistisch interieur is dus niet in één hokje te duwen. Wel een constante in alle soorten minimalistische interieurs is echter dat een parketvloer er uitstekend past. Parketvloeren zijn neutraal van kleur en zijn dus uitstekend te combineren met de typische neutrale kleuren van minimalistische interieurs.

Mogelijk kunnen minimalistische interieurs ietwat koel aanvoelen. Een parketvloer voegt dan een welgekomen warme tint toe. Zo maak je het sobere karakter, dat vaak voorkomt in een minimalistisch interieur, iets zachter en toegankelijker.

In principe past elke parketvloer bij een minimalistisch interieur. Wil je het heel sober en neutraal houden, dan zijn gebleekte of vergrijsde eiken vloeren een goede keuze. Wil je de ruimte wat opwarmen, dan zijn iets donkere parketvloeren aangewezen. Sommige parketvloeren hebben diepe nerven, die geven de ruimte heel wat karakter. Er is dus voor elk wat wils.

Welke parketvloeren passen het beste bij een minimalistisch interieur?

We onderscheiden vier bijzondere collecties in ons gamma parketvloeren.

  • De eerste is de Antique-collectie. Die omvat verouderde, eiken parketvloeren die lichter van kleur zijn.
  • De tweede is de Driftwood-collectie, met verweerde, ruwe eikenvloeren in warme tinten.
  • Zoek je een robuuste eiken vloer in donkere kleuren, dan raden we je de Barn Oak-collectie aan.
  • En voor wie de parketvloer wel wat karakter mag hebben, kan je neuzen in onze Design-collectie. Daar vind je parketvloeren van verschillende houtsoorten in eigentijdse kleuren.

Voor een minimalistisch interieur raden we de Antique-collectie aan. Daarin vind je de meest minimalistische en minst opvallende parketvloeren. Deze parketvloeren trekken de aandacht niet naar zich toe, maar gaan mooi op in het interieur.

Zoek je een iets donkerdere parketvloer, dan zal je de eikenvloeren uit de Driftwood-collectie zeker weten te appreciëren. Wie een modern minimalistisch interieur heeft, zal de Barn Oak- en de Design-collectie weten te smaken.

Verreweg de populairste houtsoort voor parket is eik. Niet vreemd, want eiken parketvloeren zijn in heel wat kleuren beschikbaar en hebben veel karakter. Massieve eiken vloeren kunnen diepe groeven hebben die je minimalistisch interieur karakter geven.

Onze collecties

Wij bieden een aantal vaste collecties en stijlen aan die variëren van modern tot klassiek, antiek en verouderde of verweerde stijl. Ieder met hun eigen unieke patine.

Parketlounge heeft een ruim aanbod parketvloeren voor minimalistische interieurs

Bij Parketlounge kan je allerhande soorten parket verkrijgen, en dus ook de perfecte parketvloeren voor minimalistische interieurs. Of je nu een robuuste of net een subtiele parketvloer in je interieur wil verwerken, we hebben gegarandeerd een parket in ons assortiment die helemaal aan je wensen voldoet.

Contacteer ons voor vrijblijvend advies en kom langs in onze showroom in Destelbergen. We maken je graag wegwijs in ons assortiment parketvloeren voor minimalistische interieurs.

Stuur ons een bericht

Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor vragen of om een tijdstip te plannen.