Wat is de beste parket voor de woonkamer?

Parket is de ideale vloerbekleding voor de woonkamer. Het geeft de ruimte een warme, gemoedelijke sfeer. Wil je ook parket in jouw woonkamer? Hieronder vertellen we je wat het beste parket voor de woonkamers is en waarop je moet letten bij het leggen van parket in de woonkamer.

Parket in de woonkamer voor elk interieur

De woonkamer is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de badkamer, geen natte ruimte. Dat betekent dat je elke parketvloer zonder problemen in de woonkamer kan installeren. Je hoeft enkel de parketvloer uit te kiezen.

Bij Parketlounge hebben we parket voor elk interieur in ons gamma. Er zijn bijvoorbeeld de moderne parketvloeren, ideaal voor hedendaagse interieurs of designwoningen. De parketvloeren zijn strak, kunnen behoorlijk kleurrijk of net erg neutraal zijn en complementeren het moderne karakter van de ruimte.

Maar natuurlijk hebben we ook een ruim assortiment klassieke parketvloeren. Die plankenvloeren hebben een ruig uiterlijk en geven de woonkamer een warme gloed. Klassiek parket voor de woonkamer is verkrijgbaar in heel wat houtsoorten. Woon je in een landelijk huis en wil je dat rustieke gevoel in je woning verwerken? Dan raden we je ons verouderd eiken parket aan. Die planken hebben nerven en zien er verweerd uit. Kom ze vooral zelf bewonderen in onze showroom in Destelbergen.

Antique Collectie Parketlounge

Massief of meerlaags parket in de woonkamer?

We bieden zowel massief als meerlaags parket aan. Massief parket is een pure houten plankenvloer. De hele plank bestaat uit hetzelfde hout en werd in één stuk uit de boom gezaagd. Bij meerlaags parket bestaat enkel de bovenste laag van de plank uit massief hout. Daaronder zit een andere houtsoort die de prijs drukt.

Massief parket zet uit en krimpt in bij verschillen in de temperatuur en de vochtigheidsgraad. Daar moet rekening mee gehouden worden bij de installatie van parket. Het voordeel van meerlaags parket is dat die werking van het hout veel minder uitgesproken is.

Verlijmd of zwevend parket in de woonkamer?

Parket is populair in de woonkamer, met reden. Je moet echter niet alleen het soort parket kiezen, maar ook hoe dat parket gelegd zal worden. Je kan kiezen voor zwevend of verlijmd parket.

Zwevend parket betekent dat de houten planken zonder meer op de ondervloer gelegd worden. Er zit dus niets tussen het parket en de vloer eronder. Het nadeel van zwevend parket is dat het hol klinkt als je erover wandelt. Het parket krijgt meer ruimte.

Bij verlijmd parket wordt de houten plankenvloer gelijmd op de ondervloer. Dat neemt het holle geluid weg.

Plaatsing parketvloeren

Belangrijk: het beste parket voor een woonkamer is het parket geïnstalleerd door een vakman

Parket in de woonkamer werkt. Het hout zet uit en krimpt terug in. Dat maakt het leggen van parket een behoorlijk ingewikkelde klus. Er moet rekening gehouden worden met een speelruimte van 1 tot anderhalve centimeter om die werking op te vangen. Doe je dat niet, dan kan het parket omhoog komen en bol komen te staan. De vakmannen van Parketlounge weten precies hoe parket in de woonkamer gelegd moet worden. Zo kan je op beide oren slapen, je parket zal er het hele jaar door perfect bij liggen.

Renoveren parket

Wat is de beste parket voor een woonkamer met vloerverwarming?

We krijgen vaak de vraag of je parket in de woonkamer kan combineren met vloerverwarming. En dat kan zeker! Er moet enkel, opnieuw, rekening gehouden worden met de werking van parket. Vooral de relatieve luchtvochtigheid speelt daar een belangrijke rol in. En de relatieve luchtvochtigheid hangt samen met de temperatuur. Ben je van plan om vloerverwarming met parket te combineren? Dan moet je enkele voorzorgen nemen.

Laat het leggen van parket in de woonkamer met vloerverwarming over aan onze experten. Dankzij onze jarenlange expertise installeren we het parket probleemloos, rekening houdend met de vloerverwarming en de werking van het hout die daarbij komt kijken.

Bij vloerverwarming moet je kiezen voor meerlaags parket om het uitzetten en inkrimpen te beperken tot een minimum. Bovendien wordt het parket ook verlijmd op de ondergrond. Zo zit er geen luchtlaag tussen het parket en de ondervloer. Die lucht heeft namelijk een isolerende werking, en dat wil je liever niet bij vloerverwarming. We raden eiken parket aan, die houtsoort werkt minder dan andere soorten.

Bij Parketlounge vind je de beste parket voor een woonkamer

Parket in de woonkamer geeft de ruimte een warm gevoel. Niets gezelligers dan een karaktervolle houten vloer. Bij Parketlounge hebben we een ruim gamma parketsoorten die perfect in de woonkamer passen.

Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak in onze showroom in Destelbergen. We gidsen je er door de wereld van parket.

Stuur ons een bericht

Wij ontvangen u graag op afspraak in onze showroom in Destelbergen. Contacteer ons gerust voor vragen of om een tijdstip te plannen.